Organisatie

gebouw de mors

De Mors is een zelfstandige groothandel en fungeert al meer dan 30 jaar als een professionele partner voor de bouwbranche, industrie, installateurs, metaalbedrijven, stratenmakers, agrarische sector en eindgebruikers. De Mors is gevestigd op een prachtige zichtlocatie, op het industrieterrein Overberkel in Borculo.  De combinatie van een fysieke winkel en een online-shop is een sterke eigenschap van De Mors

Waardering, professioneel en rendement zijn de drie kernwoorden van De Mors:
-        Waardering van de klant, maar ook onderling tussen de collega’s
-        Professioneel, in advies, assortiment en uitstraling
-        Rendement, voor de klant en voor De Mors zelf

De Mors onderscheidt zich door het brede assortiment, de grote voorraad (22.000 artikelen uit voorraad leverbaar!) , deskundig personeel, een scherp prijsniveau en een grote klantvriendelijkheid. 

Bij De Mors staan we dagelijks voor de klanten klaar met ons team van 15 mensen. De meeste van deze personen zijn werkzaam in de verkoop binnendienst, maar ook in de verkoop buitendienst, inkoop, administratie en het magazijn. In onze werkplaats of op locatie verrichten we reparaties, en ook keuringen volgens de NEN-norm voor gereedschap en ladders. 

De Mors is voor de inkoop aangesloten bij Transferro: een groep samenwerkende groothandels met vestigingen door heel Nederland, waardoor onze klant optimaal geniet van ons inkoopvoordeel . 

De Mors heeft een goede naam in de regio; het is een betrouwbare partner. Klanten kunnen er terecht voor een goed, deskundig advies. We denken actief mee met de klant. De Mors heeft een brede, stabiele klantenkring. De waardering van de klanten is hoog. In 2015 bleek uit een klanten-enquete dat klanten De Mors gemiddeld waarderen met een 9.

De Mors is een zelfstandig bedrijf dat voor 100% eigendom is van de algemeen directeur, Bouke Walvoort. 

Historie

De Mors is in 1987 opgericht door Henk en Dinie Katgert. Zij zijn in en om hun eigen woning in Geesteren (Gld) begonnen met de verkoop van vooral agrarische produkten.

In 1990 komt de huidige eigenaar, Bouke Walvoort, als eerste werknemer in dienst bij De Mors. Vanaf 1992 wordt het bedrijf als een v.o.f. voortgezet met als firmanten Henk, Dinie en Bouke. In dat jaar wordt grond aangekocht op het industrieterrein in Borculo, waarna De Mors begin 1993 verhuist naar het nieuwe pand in Borculo. Op de nieuwe locatie wordt ingezet op verbreding van het assortiment, en daardoor verbreding van de klantenkring.

In maart 1999 gaan Henk en Dinie met pensioen en wordt Bouke Walvoort 100% eigenaar van De Mors. In de jaren hierop volgend ontwikkelt De Mors zich tot professionele partner voor de bouwbranche, industrie, installateurs, metaalbedrijven, stratenmakers, agrariers en particulieren. Door verdere professionalisering groeit het bedrijf, en daardoor ook het aantal personeelsleden, tot de huidige omvang. Wat in al die jaren hetzelfde bleef, is de grote betrokkenheid bij de klanten en het professionele advies.

In 2001 heeft De Mors zich aangesloten bij inkooporganisatie Transferro. Hierdoor wordt in groot volume ingekocht, welk inkoopvoordeel leidt tot groot prijsvoordeel voor onze klanten. De voorraad heeft zich sterk uitgebreid in de loop van de jaren. Momenteel levert De Mors ruim 22.000 artikelen uit voorraad. 

5 november 2005 is het absolute dieptepunt in de geschiedenis van De Mors. Op die dag brandt De Mors tot de grond toe af. Het enige dat resteert, zijn de backup bandjes. Door de grote inzet van de mensen van De Mors zelf, maar ook van familie, buren, vrienden, klanten en leveranciers lukt het om binnen 2 weken weer operationeel te zijn vanuit een tijdelijk gehuurd pand. In augustus 2006 is het  huidige pand aangekocht, welk pand na een grondige verbouwing in februari 2007 in gebruik is genomen. Met de aankoop van het nieuwe pand, op een perceel van ruim 7600 m2 is de verkoopoppervlakte verveelvoudigd.

In 2011 is een geheel nieuw computersysteem in gebruik genomen, met als belangrijkste verandering de invoering van een automatisch voorraadsysteem. 

In 2013 en 2014 is deelgenomen aan een Innovatieproject met de Universiteit Twente en de Industriekring. Hiervoor is in 2014 de Achterhoek Innovatie Award ontvangen. 

In 2015 is de winkelruimte vergroot met 225 m2  door het bouwen van een verdiepingsvloer. Deze ruimte is geheel ingericht met de voorraad kleding, schoenen en overige persoonlijke beschermingsmiddelen. De totale verkoopruimte in ons pand is 2.500 m2. Eind 2015 worden de eerste artikelen van De Mors verkocht via Bol.com. De laatste jaren is intern vol ingezet op automatisering van processen en het ontwikkelen van een eigen webshop. Op 22 januari 2018 is de webshop, met de nieuwe site, live.

In 2019 heeft Bouke 180 zonnepanelen gelegd op het dak van het pand van De Mors. Hiermee is De Mors ruim energie-neutraal in het gebruik van elektriciteit.

De Mors is uitgegroeid tot een prachtig bedrijf met 15 medewerkers.